Čokoládové dortíky

Seznam surovin

Na korpus:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Umletá nebo najemno rozdrcená esíčka promícháme s nakrájeným změklým máslem. Hmotu rozdělíme na poloviny a každou z nich napěchujeme na dno a boky jedné z připravených forem. Těsto ve formě necháme v lednici hodinu tuhnout.

Nalámanou čokoládu rozehřejeme v kastrůlku v horké vodní lázni, přilijeme k ní rozehřáté máslo a smetanu a za stálého míchání vše spojíme. Kastrůlek odstavíme z ohně, vmícháme brandy a necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě.

Čokoládovou hmotu rozdělíme do ztuhlých korpusů, vrch posypeme pistáciemi a necháme 2 hodiny tuhnout v lednici. Před podáváním posypeme cukrářským máčkem.

Množství surovin je uvedeno na dva dortíky o průměru 11 cm.

Poznámka k receptu

Esíčkovou hmotu můžete před ztuhnutím ještě vylepšit nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...