Čokoládové dortíky
Seznam surovin
- cukrářské zdobení 1 lžička (stříbrný máček na ozdobu)
Na korpus:
- sušenky kakaové 200 gramů (Esíčka)
- máslo 125 gramů
Na náplň:
- čokoláda hořká 300 gramů (kvalitní)
- smetana na šlehání 2 decilitry
- máslo 50 gramů
- pistácie 3 lžíce (nesolené, nasekané)
- koňak (40%) 1 lžíce (brandy)
Postup přípravy
Umletá nebo najemno rozdrcená esíčka promícháme s nakrájeným změklým máslem. Hmotu rozdělíme na poloviny a každou z nich napěchujeme na dno a boky jedné z připravených forem. Těsto ve formě necháme v lednici hodinu tuhnout.
Nalámanou čokoládu rozehřejeme v kastrůlku v horké vodní lázni, přilijeme k ní rozehřáté máslo a smetanu a za stálého míchání vše spojíme. Kastrůlek odstavíme z ohně, vmícháme brandy a necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě.
Čokoládovou hmotu rozdělíme do ztuhlých korpusů, vrch posypeme pistáciemi a necháme 2 hodiny tuhnout v lednici. Před podáváním posypeme cukrářským máčkem.
Množství surovin je uvedeno na dva dortíky o průměru 11 cm.
Poznámka k receptu
Esíčkovou hmotu můžete před ztuhnutím ještě vylepšit nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládou.
Načítám komentáře...