Čokoládové flameri
Seznam surovin
- mléko 500 mililitrů
- sůl 1 špetka
- dětská krupice 70 gramů
- cukr 40 gramů
- čokoláda hořká 50 gramů
Na ozdobu:
- smetana na šlehání 1 kelímek
- čokoláda 1 kus (na hoblinky)
- vaječný koňak 2 lžíce (nebo výrazný ovocný sirup)
Postup přípravy
Mléko se špetkou soli přiveďte k varu a za stálého míchání nasypte tenkým pramínkem krupici a cukr. Vařte do zhoustnutí asi 5 minut. Potom vmíchejte drobně nakrájenou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí.
Směs nalijte do studenou vodou vypláchnutých tvořítek, nechte vychladnout a ztuhnout.
Vyklopte na talíře, ozdobte šlehačkou a hoblinkami čokolády, přelijte vaječným koňakem nebo ovocným sirupem.
Načítám komentáře...