Čokoládové kuličky s bílou náplní
Seznam surovin
Na tmavou hmotu:
- čokoláda 100 gramů (nastrouhaná)
- cukr moučkový 80 gramů
- sušenky máslové 50 gramů (drcené)
- bílek 1 kus
- rum 1 lžička
Na bílou hmotu:
- máslo 30 gramů
- cukr vanilkový 30 gramů
- tuk ztužený (100%) 1 lžička
- rum 1 lžička
- sušenky máslové (drcené nebo mleté ořechy - na obalení)
Postup přípravy
Strouhanou čokoládu smíchejte s rumem a drcenými sušenkami. Moučkový cukr a bílek utřete do pěny a přimíchejte do hmoty. Změklé máslo a změklý tuk utřete s rumem a vanilkovým cukrem a přidejte
sušenky.
Z bílé hmoty tvořte malinké kuličky, dejte je na tác a uložte na chvíli na mrazák. Ztuhlé je obalujte v tmavé hmotě a nakonec v podrcených sušenkách nebo mletých oříšcích.
Uložte je do ozdobných košíčků a do chladu.
Načítám komentáře...