Čokoládové lodičky s banánovou pěnou
Seznam surovin
- čokoládová poleva tmavá 200 gramů
- banány 2 kusy (větší)
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- cukr krupice 100 gramů
- šťáva citronová 1/2 decilitru
- ovoce (na zdobení)
Postup přípravy
Banány podélně rozkrojíme a vyjmeme z nich dužninu tak, abychom neporušili slupku. Čokoládovou polevu rozehřejeme, pomocí štětce vytřeme vnitřek banánových slupek několika vrstvami polevy (každou vrstvu necháme vždy ztuhnout) a slupky necháme v chladu ztuhnout (nejrychleji to jde v mrazničce).
Banány (měli bychom jich mít asi 300 g) nakrájíme na plátky a rozmixujeme je s krupicovým cukrem, citronovou šťávou a smetanou. Směs přecedíme přes jemné síto, naplníme do bombičkové lahve na přípravu šlehačky, uzavřeme a zašroubujeme do ní 2 bombičky. Lahev lehce protřepeme a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
Když poleva v banánových slupkách ztuhne, slupky opatrně odstraníme a získáme 4 křehké čokoládové lodičky. Naplníme je pomocí lahve připravenou banánovou pěnou a ozdobíme čerstvým ovocem.
Načítám komentáře...