Čokoládové lodičky s banánovou pěnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Banány podélně rozkrojíme a vyjmeme z nich dužninu tak, abychom neporušili slupku. Čokoládovou polevu rozehřejeme, pomocí štětce vytřeme vnitřek banánových slupek několika vrstvami polevy (každou vrstvu necháme vždy ztuhnout) a slupky necháme v chladu ztuhnout (nejrychleji to jde v mrazničce).

Banány (měli bychom jich mít asi 300 g) nakrájíme na plátky a rozmixujeme je s krupicovým cukrem, citronovou šťávou a smetanou. Směs přecedíme přes jemné síto, naplníme do bombičkové lahve na přípravu šlehačky, uzavřeme a zašroubujeme do ní 2 bombičky. Lahev lehce protřepeme a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

Když poleva v banánových slupkách ztuhne, slupky opatrně odstraníme a získáme 4 křehké čokoládové lodičky. Naplníme je pomocí lahve připravenou banánovou pěnou a ozdobíme čerstvým ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...