Čokoládovo-ořechový pohár
Seznam surovin
- nutella 400 gramů (nebo podobná lískooříšková čokoládová pomazánka)
- čokoláda hořká 100 gramů
- mléko 3 decilitry
- smetana na šlehání 2/3 decilitru
- moučka kukuřičná (škrob) 50 gramů (maizena)
- žloutek 2 kusy
- likér 0,4 decilitru (oříškový)
- cukr třtinový 2 lžíce
- pistácie 40 gramů (loupané, nesolené, na posypání)
- sušenky kakaové 2 lžíce (nebo čokoládové, drcené, na posypání)
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme tři čtvrtiny mléka s cukrem a oříškovým likérem. Maizenu rozmícháme ve zbylém mléce, přidáme žloutky a směs přilijeme do vroucího mléka. Mícháme, dokud krém nezhoustne, a odstavíme ho z ohně.
V dalším kastrůlku zahřejeme smetanu, postupně do ní vmícháme čokoládu nakrájenou na malé kousky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs odstavíme z ohně a po zchladnutí do ní vmícháme lískooříškovou čokoládovou pomazánku.
Čtyři poháry střídavě naplníme oběma připravenými krémy a na závěr je posypeme nasekanými pistáciemi a rozdrcenými sušenkami.
Načítám komentáře...