Datlové košíčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kakaové máslo rozehřejte ve vodní lázni. Přidejte kokosový cukr a kakao. Důkladně smíchejte, můžete si pomoci mixérem. Vznikne hladká čokoládová směs. Do silikonových košíčků o průměru 5 cm nalijte zhruba 1 polévkovou lžíci hotové čokolády a dejte na pár minut ztuhnout do mrazáku.

2. Když je tento základ tuhý, rozkrojte datle příčně napůl a vycpěte vnitřek pistácií. Do každého košíčku postavte polovinu datle tak, aby kulatý konec vykukoval ven. Opatrně kolem rozlijte 1 polévkovou lžíci čokolády a vložte na chvíli do chladu.

3. Nasekejte pistácie a zdobte košíčky. Nejlépe to jde, dokud není čokoláda ani teplá, ani zcela ztuhlá. Uchovávejte v chladu a těsně před podáváním vyloupněte z formiček.

Poznámka k receptu

Nejlepší startovací recept. Dětsky snadný na přípravu a plný v chuti. Když umíte košíčky, dokážete vyrobit i domácí raw čokoládu. Místo kokosového cukru lze použít med. Pistácie kupte nesolené a nepražené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...