Datlové košíčky
Seznam surovin
- kakaové máslo 75 gramů
- kakao 7 lžic (raw)
- cukr 6 lžic (kokosový)
- datle 6 kusů
- pistácie 12 kusů (a další na ozdobu)
Postup přípravy
1. Kakaové máslo rozehřejte ve vodní lázni. Přidejte kokosový cukr a kakao. Důkladně smíchejte, můžete si pomoci mixérem. Vznikne hladká čokoládová směs. Do silikonových košíčků o průměru 5 cm nalijte zhruba 1 polévkovou lžíci hotové čokolády a dejte na pár minut ztuhnout do mrazáku.
2. Když je tento základ tuhý, rozkrojte datle příčně napůl a vycpěte vnitřek pistácií. Do každého košíčku postavte polovinu datle tak, aby kulatý konec vykukoval ven. Opatrně kolem rozlijte 1 polévkovou lžíci čokolády a vložte na chvíli do chladu.
3. Nasekejte pistácie a zdobte košíčky. Nejlépe to jde, dokud není čokoláda ani teplá, ani zcela ztuhlá. Uchovávejte v chladu a těsně před podáváním vyloupněte z formiček.
Poznámka k receptu
Nejlepší startovací recept. Dětsky snadný na přípravu a plný v chuti. Když umíte košíčky, dokážete vyrobit i domácí raw čokoládu. Místo kokosového cukru lze použít med. Pistácie kupte nesolené a nepražené.
Načítám komentáře...