Dvoubarevné rohlíčky
Seznam surovin
- mandle 350 gramů
- cukr moučkový 450 gramů
- džem rybízový 100 gramů
- bílek 1 kus
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Mandle spařte, oloupejte a najemno umelte. Bílek utřete se 150 g cukru a citronovou šťávou na hladkou polevu. Misku zakryjte fólií, aby poleva neoschla.
Umleté mandle smíchejte s 300 g cukru a rybízovou marmeládou. Vypracujte tuhou hladkou hmotu a na pocukrovaném vále z ní vyválejte 1 cm silný plát. Ten potřete připravenou polevou a nechte ji trochu zaschnout. Nožem nakrájejte plát na proužky, z těch pak vytvarujte měsíčky (můžete také požít
vykrajovátko).
Cukroví nechte úplně zaschnout a uložte na vhodné místo.
Poznámka k receptu
Polevu můžete posypat barevným nebo stříbrným cukrovým sypáním.
Načítám komentáře...