Ferrero Rocher
Seznam surovin
- čokoláda na vaření 100 gramů
- máslo 25 gramů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce
- cukr moučkový 50 gramů
- sušenka tatranka 1 balení
- ořechy lískové 50 gramů
- ořechy lískové 100 gramů (nasekané, na obalení)
Postup přípravy
Oříšky nasucho lehce opražte, jemně je nasekejte nebo umelte. Tatranku nastrouhejte.
Do misky nalijte horkou šlehačku, přidejte rozlámanou čokoládu, máslo a ve vodní lázni vše rozpusťte za stálého míchání na hladkou hmotu. Vmíchejte cukr, rum a dobře rozmíchejte.
Nechte zchladnout a trochu ztuhnout, ne však úplně, pak zahustěte oříšky a nastrouhanou tatrankou. Ze směsi utvořte kuličky, obalte je v nasekaných oříšcích, uložte do košíčků a nechte vychladit.
Načítám komentáře...