„Halinové“ poháry
Seznam surovin
- maliny 300 gramů (mražené)
- smetana na šlehání 350 mililitrů (z ní šlehačka, nebo kupovaná, 31 - 40%)
- cukr třtinový 2 lžíce
- čokoláda hořká 2 lžíce (rozpuštěná)
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
Hned po vyjmutí z mrazáku rozmixujte v hluboké misce 1 sáček mražených malin (asi 250–300 g) spolu se 350 ml šlehačky (31 - 40%) a 2 velkými lžícemi třtinového cukru (chcete-li mít zmrzlinu sladší, cukr přidejte podle chuti), až vznikne hustá zmrzlina.
Rozdělte ji do misek a ozdobte další šlehačkou, tentokrát ušlehanou s rozpuštěnou tmavou čokoládou (asi 2 lžíce). Kdo nemá rád čokoládovou šlehačku, může pochopitelně použít šlehačku neochucenou. Ozdobte mátou!
Načítám komentáře...