Hrušky s čokoládou a pepřem
Seznam surovin
- hrušky 4 kusy (pevné)
- cukr 200 gramů
- pomeranče 1 kus
- čokoláda hořká 100 gramů
- smetana 100 mililitrů
- máslo 20 gramů
- pepř barevný 2 lžičky (drcený)
Postup přípravy
Cukr svařte s pomerančovou šťávou a kouskem kůry. Hrušky oloupejte, zespodu vyřízněte jaderník a vložte je do sirupu. Při mírné teplotě je vařte 10 - 15 minut doměkka.
Do kastrůlku vložte máslo, vlijte smetanu, nalámejte čokoládu a přidejte polovinu drceného pepře. Velmi zvolna vařte a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí ostatními přísadami.
Potom směs odstavte. Hrušky vyjměte ze sirupu, rozdělte do misek, přelijte čokoládovou omáčkou a posypte zbylým pepřem.
Poznámka k receptu
Podávejte teplé nebo dobře vychlazené.
Načítám komentáře...