Jablečný krém z Jihotyrolských jablek se zázvorem a pěnou z podmáslí
Seznam surovin
- jablka 3 kusy (Jihotyrolská CHZO (Gala, Golden Delicious, Morgenduft))
- šťáva jablečná 250 mililitrů
- šťáva citronová (z 2 bio citronů)
- citronová kůra (z 2 bio citronů)
- vanilkový lusk -0,5 kusu
- zázvor (pár strouhnutí čerstvého)
- pektin jablečný 2 gramy ((nebo agar agar) - na pěnu)
- podmáslí 220 gramů ((nebo bílého jogurtu))
- želatina 2 plátky ((není vhodná pro striktní vegetariány))
- cukr moučkový 80 gramů
- smetana na šlehání 180 gramů
Postup přípravy
Omyjte jablka a i se slupkou je nakrájejte podle své fantazie: na plátky, na kostičky nebo vyřízněte kuličky. Jablečnou šťávu nechte 5 minut povařit s citronovou šťávou, vanilkovým luskem, zázvorem a pektinem. Nakonec přidejte jablka a nechte vařit ještě 2 minuty. Nechte vychladnout v ledničce.
Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě, vymačkejte ji a ve vodní lázni ji rozpusťte v trošce podmáslí. Poté ji smíchejte se zbytkem podmáslí, přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a moučkový cukr a metlou vše dobře promíchejte. Ušlehejte smetanu a smíchejte se směsí z podmáslí. Směs nalijte do formiček nebo do misky, přikryjte potravinářskou folií a 2 hodiny nechte chladit v ledničce.
Vychlazený jablečný krém nalijte do hlubší misky, z pěny z podmáslí vykrojte větší nok a krém jím ozdobte.
Načítám komentáře...