JAHODOVÁ LÍZÁTKA
Seznam surovin
- piškotový korpus 200 gramů
- jahody 250 gramů
- cukr moučkový 20 gramů
- sýr 200 gramů (Philadelphia)
- čokoláda mléčná 200 gramů
- cukrářské zdobení
- brčka (pevnější)
Postup přípravy
1. Do mísy rozdrolte zbytky těsta a promíchejte se sýrem a cukrem. Přimíchejte jahody nakrájené na kostičky a vše spojte v jedno těsto.
2. Z těsta vytvořte asi 2–3 cm velké koule a dejte je alespoň na 30 minut odležet do lednice.
3. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Kuličky vyndejte z lednice, jednotlivě je napíchejte na připravená brčka a lžičkou každou kuličku polijte čokoládou. Než zaschne, ozdobte lízátka cukrářským zdobením.
4. Před podáváním je dejte alespoň na 2 hodiny do ledničky, nejlépe ale přes noc.
Poznámka k receptu
Vrátíte se do dětských let, a navíc zužitkujete těsto, které vám zbylo z pečení dortu. Lízátka jsou jednoduchá a nikdo jim neodolá.
CHLAZENÍ 2 HODINY
Načítám komentáře...