Jahodová Panna Cotta
Seznam surovin
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- mléko 50 mililitrů
- cukr krupice 50 gramů
- želatinový ztužovač 1 balíček (Prášková želatina )
- jahody 250 gramů (stačí v konzervě )
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme smetanu,mléko a ihned přisypeme cukr
Přimícháme želatinový ztužovač a začneme vyšlehávat metlou, stačí tak 2-3 minuty.
Směs nalijeme do formy (pokud není forma stačí hrníček a naplníme ho jen asi do čtvrtiny, aby dezert nebyl moc velký) a necháme 5 - 6 hodin ztuhnout v lednici.
Před podáváním si připravíme jahodovou omáčku.Necháme si 1 jahodu na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.
Načítám komentáře...