Jahodové nanuky s kousky čokolády
Seznam surovin
- sýr Ricotta 200 gramů
- tyčinka Jahody v čokoládě 3 kusy (Orion)
- cukr krupice 2 lžíce
- smetana na šlehání 2 decilitry
Postup přípravy
Do mísy vložte ricottu, cukr a tekutou smetanu. Mezi prsty promněte jeden a půl tyčinky Jahody v čokoládě a přidejte je k základu. Vezměte do rukou šlehač a jen krátce nanukovou náplň rozmíchejte na nejvyšší otáčky – získá lehce růžovou barvu.
Zbytek tyčinek nakrájejte na malé kousky. Na dno formiček na nanuky pak nasypte vždy trochu pokrájených tyčinek, zalijte krémovou náplní a vložte do mrazáku minimálně na dvě hodiny.
Poznámka k receptu
Nanuky jsou skvělé i s čokoládovou polevou. Není na ní nic složitého – stačí rozehřát čokoládu nebo čokoládovou tyčinku (vynikající jsou ORION Ledové kaštany), zmrzlý nanuk do ní krátce ponořit, nechat okapat a máte hotovo.
Na to, aby byly nanuky veselejší, existuje spousta fíglů. Tím nejjednodušším je přidat do základu rozmixované barevné ovoce nebo si trochu pomoci potravinářskými barvami – vždy stačí jen kapka.
Formičky na nanuky dnes seženete běžně v kuchyňských potřebách, ceny začínají na 50 korunách za sadu. Můžete si ale vystačit i s domácí výrobou – poslouží vám k tomu menší kelímky od jogurtů, alobal a malá dřívka. Nanukovou směsí naplňte dobře umyté kelímky, zakryjte je dvojitou vrstvou alobalu a v místě, kam chcete zabodnout dřívko, si připravte nožem menší otvor.
Děti jistě potěší i nanuk s obrázkem. Jak na něj? Připravte si barevné tužší ovoce (mango, broskev, ananas) a uřízněte z něj plátek o šířce 1,5 mm. Pak zapojte do hry vánoční vykrajovátka. Hvězdičku, srdíčko nebo třeba malá kolečka pak přitiskněte zevnitř na stěnu formičky na nanuky a opatrně ji naplňte.
Načítám komentáře...