Jahodové želé

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky želatiny vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 10 minut stát, dokud želatina nenabobtná. Jahody očistíme a asi dvě třetiny vložíme do mixéru. Přidáme cukr, vodku a drcený koriandr a společně rozmixujeme na hladký krém. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a vložíme do šálku, který zakryjeme fólií. Postavíme ho do mikrovlnné trouby, želatinu opatrně při nižším výkonu necháme rozpustit a ihned ji přimícháme k rozmixovaným jahodám.

Zbylé jahody nakrájíme na plátky a rozdělíme je do čtyř vychlazených hlubokých talířů nebo misek. Zalijeme je připraveným jahodovým želé a necháme ztuhnout v chladu.

Před podáváním přidáme do každého talíře kopeček sýru cottage a cukrářský piškot a každou porci ozdobíme lístky máty.

Poznámka k receptu

Velmi efektní a na přípravu nenáročnou ozdobu vytvoříte z ovoce karambola, kterému se někdy říká "malajská hvězda". To proto, že plody po nakrájení na plátky připomínají hvězdy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...