Jahodové želé
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- sýr tvarohový 300 gramů (Cottage)
- piškoty cukrářské 4 kusy
- cukr 3 lžíce
- želatina 10 gramů (6 plátků)
- vodka 0,4 decilitru (jahodová, lze vynechat)
- koriandr 1/2 lžičky (čerstvě drcený)
- máta (lístky, na ozdobení)
Postup přípravy
Plátky želatiny vložíme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme alespoň 10 minut stát, dokud želatina nenabobtná. Jahody očistíme a asi dvě třetiny vložíme do mixéru. Přidáme cukr, vodku a drcený koriandr a společně rozmixujeme na hladký krém. Nabobtnalou želatinu vymačkáme a vložíme do šálku, který zakryjeme fólií. Postavíme ho do mikrovlnné trouby, želatinu opatrně při nižším výkonu necháme rozpustit a ihned ji přimícháme k rozmixovaným jahodám.
Zbylé jahody nakrájíme na plátky a rozdělíme je do čtyř vychlazených hlubokých talířů nebo misek. Zalijeme je připraveným jahodovým želé a necháme ztuhnout v chladu.
Před podáváním přidáme do každého talíře kopeček sýru cottage a cukrářský piškot a každou porci ozdobíme lístky máty.
Poznámka k receptu
Velmi efektní a na přípravu nenáročnou ozdobu vytvoříte z ovoce karambola, kterému se někdy říká "malajská hvězda". To proto, že plody po nakrájení na plátky připomínají hvězdy.
Načítám komentáře...