Jahodovo-banánová zmrzlina
Seznam surovin
Na jahodovou zmrzlinu:
- jahody 350 gramů
- cukr 80 gramů
- mléko zahuštěné (kondenzované) 0,7 decilitru (neslazené)
Na banánovou zmrzlinu:
- banány 1 kus
- jablka 1 kus
- jogurt bílý 2 decilitry
- cukr 50 gramů
- šťáva citronová 1 lžička
Postup přípravy
Oloupaný banán a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme cukr, citronovou šťávu a jogurt a vše rozmixujeme na hladký krém. Pomalu ho nalijeme do zapnutého vychlazeného zmrzlinového strojku, za stálého míchání necháme krém ztuhnout, pak ho přelijeme do misky a uložíme v mrazničce. Nemáme-li zmrzlinový strojek, nalijeme krém do plastikové nádoby s víkem, uložíme na několik hodin v mrazničce a průběžně, každých asi 20 minut, seškrábneme namrzlou vrstvu ze stěn nádoby a zmrzlinu promícháme.
Jahody očistíme, rozmixujeme s cukrem a mlékem a necháme zmrazit stejným způsobem, jako banánový krém.
Obě zmrzliny rozdělíme do misek a jen lehce promícháme, aby se příliš nepromísily. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...