Jahodovo-banánová zmrzlina

Seznam surovin

Na jahodovou zmrzlinu:

Na banánovou zmrzlinu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupaný banán a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme cukr, citronovou šťávu a jogurt a vše rozmixujeme na hladký krém. Pomalu ho nalijeme do zapnutého vychlazeného zmrzlinového strojku, za stálého míchání necháme krém ztuhnout, pak ho přelijeme do misky a uložíme v mrazničce. Nemáme-li zmrzlinový strojek, nalijeme krém do plastikové nádoby s víkem, uložíme na několik hodin v mrazničce a průběžně, každých asi 20 minut, seškrábneme namrzlou vrstvu ze stěn nádoby a zmrzlinu promícháme.

Jahody očistíme, rozmixujeme s cukrem a mlékem a necháme zmrazit stejným způsobem, jako banánový krém.

Obě zmrzliny rozdělíme do misek a jen lehce promícháme, aby se příliš nepromísily. Podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...