Jahodový mls podle Kláry Janečkové
Seznam surovin
- piškoty 1 balíček
- smetana zakysaná 3 kelímky
- cukr vanilkový 3 balíčky
- jahody 1 kilogram (rozkrájené napůl)
Postup přípravy
Formu vyložíme potravinářskou folií tak, aby přesahovala přes boční stěny. Na dno po celé ploše vyskládáme vrstvu piškotů. V míse smícháme 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry a polovinu této hmoty natřeme na piškoty a vyskládáme jahodami, které opět překryjeme vrstvou piškotů. Následuje ještě jedna vrstva zakysané smetany, kterou opět doplní patro jahod.
Svrchní část dortu ještě ozdobíme piškoty, které jemně zatlačíme do zakysané smetany. Dort překryjeme přesahujícím dílem potravinářské fólie a dáme zhruba na půlden odpočívat do lednice.
Během této doby dortík hezky zatuhne a piškoty natáhnou potřebnou vlhkost ze smetany.
Pak už nezbývá, než hotový moučník vyndat z lednice, odepnout korpus, odříznout fólii a můžeme porcovat.
Poznámka k receptu
Místo jahod můžeme použít i jiné ovoce, například zralé meruňky nebo broskve.
Načítám komentáře...