Jahodový mls podle Kláry Janečkové

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Formu vyložíme potravinářskou folií tak, aby přesahovala přes boční stěny. Na dno po celé ploše vyskládáme vrstvu piškotů. V míse smícháme 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry a polovinu této hmoty natřeme na piškoty a vyskládáme jahodami, které opět překryjeme vrstvou piškotů. Následuje ještě jedna vrstva zakysané smetany, kterou opět doplní patro jahod.

Svrchní část dortu ještě ozdobíme piškoty, které jemně zatlačíme do zakysané smetany. Dort překryjeme přesahujícím dílem potravinářské fólie a dáme zhruba na půlden odpočívat do lednice.
Během této doby dortík hezky zatuhne a piškoty natáhnou potřebnou vlhkost ze smetany.

Pak už nezbývá, než hotový moučník vyndat z lednice, odepnout korpus, odříznout fólii a můžeme porcovat.

Poznámka k receptu

Místo jahod můžeme použít i jiné ovoce, například zralé meruňky nebo broskve.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...