Jahodový pohár s vanilkovým krémem
Seznam surovin
- mléko 4 decilitry
- jahody 400 gramů (mražené, nebo čerstvé)
- voda 3 decilitry
- smetana zakysaná 1,2 decilitru
- trubička 8 kusů (cukrářské, nebo hořické)
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- žloutek 1 kus
- želatina 20 gramů (prášek)
- cukr 2 lžíce
- sirup jahodový (podle chuti)
Postup přípravy
Třetinu studené vody nalijeme do šálku, přisypeme želatinu, rychle promícháme a necháme nabobtnat asi 15 minut.
Zbylé 2/3 vody nalijeme do kastrůlku, podle chuti přidáme sirup, 3/4 jahod, pokrájených na plátky a necháme přejít varem. Přimícháme želatinu a za plynulého míchání jí necháme rozpustit. Po rozpuštění kastrůlek s jahodami posadíme do dřezu se studenou vodou a mícháme dokud nezačne lehce tuhnout.
Potom želé rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout. Mezitím v druhém kastrůlku přivedeme k varu 2/3 mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink se žloutkem a cukrem. Směs potom vmícháme do
vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí. Krém odstavíme a za občasného míchání necháme zchladnout.
Krém přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na ztuhlé želé. Nakonec přidáme zbylé jahody, doplníme tyčinkami a ušlehanou smetanou.
Načítám komentáře...