Jahodový pohár s vanilkovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Třetinu studené vody nalijeme do šálku, přisypeme želatinu, rychle promícháme a necháme nabobtnat asi 15 minut.

Zbylé 2/3 vody nalijeme do kastrůlku, podle chuti přidáme sirup, 3/4 jahod, pokrájených na plátky a necháme přejít varem. Přimícháme želatinu a za plynulého míchání jí necháme rozpustit. Po rozpuštění kastrůlek s jahodami posadíme do dřezu se studenou vodou a mícháme dokud nezačne lehce tuhnout.

Potom želé rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout. Mezitím v druhém kastrůlku přivedeme k varu 2/3 mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudink se žloutkem a cukrem. Směs potom vmícháme do
vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí. Krém odstavíme a za občasného míchání necháme zchladnout.

Krém přendáme do cukrářského sáčku a nastříkáme na ztuhlé želé. Nakonec přidáme zbylé jahody, doplníme tyčinkami a ušlehanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...