Jahody s červenou řepou
Seznam surovin
- jahody 300 gramů
- řepa červená 1 kus (asi 200 g)
- pomeranče 1 kus (šťáva a kůra)
- cukr 100 gramů
- jogurt bílý 1 kelímek (150 g)
- ocet Balsamico 2 lžíce
- pepř černý 1 lžička (drcený)
Postup přípravy
Řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody s octem, cukrem, šťávou vymačkanou z pomeranče, kouskem pomerančové kůry a drceným pepřem, uvaříme ji téměř doměkka a necháme v nálevu zchladnout.
Kousek čerstvé pomerančové kůry spaříme vroucí vodou a nakrájíme nadrobno. J
ahody nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme do pohárů. Přidáme vychladlou řepu nakrájenou na tenké proužky a každý pohár doplníme lžící hustého jogurtu a nakrájenou spařenou pomerančovou kůrou.
Načítám komentáře...