Jahody s čokoládovým krémem
Seznam surovin
- jahody 350 gramů
- mléko 4 decilitry
- cukr 100 gramů
- čokoláda hořká 60 gramů
- čokoláda bílá 60 gramů
- pomeranče 1 kus
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V kastrůlku přivedeme k varu 3 dl mléka. Vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce, lžičku cukru a špetku soli, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí a pudink za občasného míchání necháme zchladnout.
100 g jahod nakrájíme, rozvaříme se šťávou vymačkanou ze tří čtvrtin pomeranče a zbylým cukrem a protlak propasírujeme.
Obě čokolády rozlámeme na kousky, každou zvlášť opatrně rozpustíme a pak každou vmícháme do jedné poloviny pudinku.
Do pohárů rozdělíme plátky nakrájené ze zbylé oloupané čtvrtky pomeranče, pak střídavě poháry naplníme oběma krémy a zbylými nakrájenými jahodami, které vždy pokapeme jahodovým protlakem a ozdobíme nakrájenými proužky pomerančové kůry spařenými horkou vodou.
Načítám komentáře...