Jahody s krémem z mascarpone
Seznam surovin
- jahody 350 gramů
- sýr Mascarpone 250 gramů
- cukr 100 gramů
- piškoty cukrářské 4 kusy (oválné)
- vejce 1 kus
- likér kakaový 1/2 decilitru
- griliáš 1 lžíce (drcený)
- máta 1 lžička (nasekaná)
Postup přípravy
Třetinu jahod nakrájíme a povaříme s 1 dl vody, kakaovým likérem a 50 g cukru, dokud nejsou jahody zcela měkké. Hotovou omáčku přecedíme přes síto.
Žloutek vyšleháme se lžící cukru do běla a přišleháme mascarpone. Bílek vyšleháme ne moc do tuha, přidáme k němu zbylý cukr a ušleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do smetanového krému.
Piškoty rozlomíme na půlky a na dno každého poháru nebo misky vložíme jednu půlku piškotu. Přelijeme je jahodovou omáčkou, přidáme část smetanového krému, nakrájené zbylé jahody a doplníme zbylým krémem.
Na závěr poháry ozdobíme zbývajícími půlkami piškotů a posypeme je drceným griliášem a nasekanou čerstvou mátou.
Načítám komentáře...