Jahody s krupicovými nočky
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- smetana na šlehání 150 gramů
- mléko 3 decilitry
- krupice 30 gramů
- cukr 2 lžíce
- želatina 4 plátky
- sůl 1 špetka
Na ozdobení:
- karambola 1 kus
- mandlové plátky 1 lžíce (opražené)
Postup přípravy
Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Polovinu jahod rozmixujeme s cukrem a propasírujeme přes síto.
Mléko smícháme s krupicí a špetkou soli a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vmícháme polovinu rozmixovaných jahod a vaříme ještě asi 5 minut. Kaši odstavíme z ohně, vmícháme do ní nabobtnalé a vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Kaši přelijeme do kovové misky, postavíme ji do ledové vody a dále mícháme do zchladnutí. Na závěr vmícháme ušlehanou smetanu a necháme vše ztuhnout.
Zbylé jahody nakrájíme na čtvrtky, polovinu jich rozdělíme na dno pohárů a zalijeme je zbylou polovinou rozmixovaných jahod.
Z krupicové kaše vykrájíme lžící nočky, které rozdělíme do pohárů, přidáme zbylé nakrájené jahody a poháry ozdobíme plátky karamboly a mandlemi.
Načítám komentáře...