Jahody s mangem a ricottou
Seznam surovin
- jahody 400 gramů
- sýr Ricotta 150 gramů
- mango 1 kus
- cukr 2 lžíce
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 2 lžíce (Salko)
- melasa 1 lžíce
- pistácie 1 lžíce (nasekané)
Postup přípravy
Polovinu jahod rozmixujeme a za stálého míchání svaříme s cukrem asi na polovinu původního množství, až vznikne hustá omáčka.
Mango oloupeme, vyřízneme z něj pecku a dužninu nakrájíme na plátky.
Lžičku ricotty smícháme s melasou a zbytek ricotty vyšleháme s kondenzovaným mlékem.
Na dno pohárů rozdělíme polovinu jahodové omáčky, přidáme zbylé nakrájené jahody a přelijeme je zbylou omáčkou. Do pohárů rozdělíme plátky manga, ricottu s mlékem, vše přelijeme melasou a posypeme pistáciemi.
Načítám komentáře...