Jahody s mléčnou rýží

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Třetinu jahod nakrájíme, svaříme za stálého míchání s cukrem, rozdrceným kardamomem, vodkou a dvěma lžícemi vody a propasírujeme přes síto.

Mléčnou rýži vyklopíme do kovové misky, kterou postavíme do teplé vody a rýži lehce nahřejeme. Želatinu vymačkáme a opatrně rozpustíme v misce v mikrovlnné troubě. Vmícháme ji do vlažné rýže, směs rozetřeme na prkénko na plát silný asi 2 cm a necháme ztuhnout.

Na dno širokých pohárů rozdělíme zbylé jahody nakrájené na osminky a přelijeme je jahodovou omáčkou. Ztuhlou rýži nakrájíme na čtyři díly, rozdělíme je do pohárů, ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, posypeme sezamem a ozdobíme meduňkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...