Jahody s tropickým ovocem a zmrzlinou
Seznam surovin
- jahody 300 gramů
- meloun Cantaloupe 120 gramů (oloupaný)
- ananas 120 gramů (oloupaný)
- kiwi 1 kus (oloupané)
- zmrzlina 2 decilitry (oříšková)
- ořechy kešu 50 gramů
- cukr 2 lžíce
- rum 1 lžíce
Postup přípravy
Třetinu jahod rozmixujeme a nalijeme do kastrůlku. Přidáme lžíci cukru, za stálého míchání krátce povaříme a necháme zchladnout.
Zbylé jahody nakrájíme na osminky a rozdělíme do pohárů. Přidáme na kolečka nakrájené kiwi a na kousky nakrájený meloun a ananas.
Zbylou lžíci cukru svaříme za stálého míchání s rumem a lžící vody, až se cukr zcela rozpustí a karamel začne zlátnout.
Do každého poháru s ovocem přidáme kopeček oříškové zmrzliny a přelijeme ji karamelem, do kterého jsme vmíchali kešu oříšky.
Načítám komentáře...