Jahody se smetanou
Seznam surovin
- jahody (podle velikosti a chuti)
- smetana zakysaná 180 gramů
- smetana na šlehání 215 mililitrů
- piškoty
- kakao
- rum hnědý - tuzemský
- cukr
Postup přípravy
Čerstvé jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Smetanu ušleháme, a poté do ní vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti cukr, vytvoříme krém.
Do vyšších misek nalijeme trochu krému. Na krém navrstvíme piškoty, pokapeme rumem a poklademe ovocem. V tomto pořadí střídáme vrstvy do vyčerpání ingrediencí. Poslední vrstvou je krém, který posypeme kakaem.
Dezert před podáváním vychladíme v lednici.
Poznámka k receptu
Rum nahraďte ovocnou šťávou, dezert tak bude chutnat i dětem.
Načítám komentáře...