Jogurtovo-jahodové kornoutky
Seznam surovin
- jahody 350 gramů
- cukr 100 gramů
- jogurt bílý 2,5 decilitru
Postup přípravy
Jahody očistíme, asi čtvrtinu oddělíme a necháme stranou. Zbylé tři čtvrtiny rozmixujeme s třemi čtvrtinami cukru na hladký krém.
Polovinu jahodového krému nalijeme do formiček ve tvaru kornoutků nebo speciálních formiček na nanuky a necháme v mrazničce ztuhnout. Druhou polovinu jahodového krému smícháme s třetinou jogurtu, tuto směs přilijeme do formiček se ztuhlým krémem a opět necháme zmrazit. Do zbylého jogurtu vmícháme zbylé odložené jahody nakrájené na drobné kousky a zbylý cukr, touto směsí doplníme formičky, zapíchneme do nich dřívka a vše necháme ztuhnout v chladničce.
Před podáváním necháme kornoutky lehce povolit při pokojové teplotě a zmrzlinu opatrně vytáhneme z formiček.
Načítám komentáře...