Jogurtovo-kokosová zmrzlina s malinami a čokoládou
Seznam surovin
- maliny 300 gramů (mražené)
- jogurt bílý 300 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- kokosové mléko 1 decilitr
- sirup sladový 70 gramů
- mléko sušené 2 lžíce
- cukr třtinový 25 gramů
Na omáčku:
- čokoláda 100 gramů
- smetana na šlehání 0,4 decilitru
- kardamom 1 špetka (mletý)
Postup přípravy
Sušené mléko smícháme ve větší míse s cukrem a postupně do něj vmícháme jogurt. Potom přimícháme sladový sirup vyšlehaný s nahřátým kokosovým mlékem a nakonec ušlehanou smetanu.
Směs necháme v chladničce dobře vychladnout a pak do ní vmícháme mražené maliny. Připravenou směs s malinami nalijeme do kovové užší formy vyložené mikrotenovou fólií. Zakryjeme ji fólií a necháme 2 hodiny ztuhnout v mrazničce (na tvaru formy velmi záleží, jak dlouho bude zmrzlina tuhnout).
V kastrůlku zahřejeme smetanu, přimícháme kardamom a na kostičky nakrájenou čokoládu a při střední teplotě ji necháme za stálého míchání rozpustit.
Ztuhlou zmrzlinu vytáhneme z formy, nakrájíme na porce, rozdělíme na dezertní talířky a každou porci doplníme čokoládovou omáčkou.
Načítám komentáře...