Jogurtovo-kokosová zmrzlina s malinami a čokoládou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené mléko smícháme ve větší míse s cukrem a postupně do něj vmícháme jogurt. Potom přimícháme sladový sirup vyšlehaný s nahřátým kokosovým mlékem a nakonec ušlehanou smetanu.

Směs necháme v chladničce dobře vychladnout a pak do ní vmícháme mražené maliny. Připravenou směs s malinami nalijeme do kovové užší formy vyložené mikrotenovou fólií. Zakryjeme ji fólií a necháme 2 hodiny ztuhnout v mrazničce (na tvaru formy velmi záleží, jak dlouho bude zmrzlina tuhnout).

V kastrůlku zahřejeme smetanu, přimícháme kardamom a na kostičky nakrájenou čokoládu a při střední teplotě ji necháme za stálého míchání rozpustit.

Ztuhlou zmrzlinu vytáhneme z formy, nakrájíme na porce, rozdělíme na dezertní talířky a každou porci doplníme čokoládovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...