Jogurtovokávová zmrzlina
Seznam surovin
- jogurt bílý 500 gramů
- cukr 80 gramů
- vejce 1 kus
- káva 1 lžíce (instantní)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Jogurt vyklopíme do cedníku vyloženého čistým plátýnkem a necháme hodinu odkapat.
Kávu nasypeme do kovové misky, zalijeme ji 0,5 dl vařící vody a necháme rozpustit. Pak přisypeme polovinu cukru a rozmícháme. Přimícháme žloutek, misku posadíme do horké vodní lázně a směs vyšleháme do pěny.
Ve vyšší nádobě vyšleháme bílek se špetkou soli do pevna. Přimícháme zbylý cukr a vyšleháme tuhý sníh.
Do žloutkové pěny zamícháme jogurt a na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Hmotu nalijeme do vhodné formy vyložené mikrotenovou fólií a necháme v mrazáku ztuhnout. Hotovou zmrzlinu rozbalíme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do misek.
Načítám komentáře...