Kandovaná pomerančová kůra
Seznam surovin
- pomerančová kůra 250 gramů (z chemicky neošetřeného pomeranče)
- cukr krystal 250 gramů
- cukr hroznový 2 lžíce (není nutný, ale zabrání krystalizaci a tvrdnutí hotové kandované kůry)
Postup přípravy
1. Z pomerančů okrájejte kůru (pouze oranžovou část) a nakrájejte na kostičky.
2. Do hrnce dejte kůru a asi litr vody, kůra musí být potopená. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte novou vodu, opět přiveďte k varu, vařte 20 minut, pak sceďte. Dejte do mísy, zalijte studenou vodou, zakryjte a nechte luhovat 12 - 24 hodin.
3. Vyluhovanou kůru sceďte a nechte okapat. V kastrolu smíchejte cukr s 85 ml vody, případně s glukózou a svařte na sirup. Do sirupu dejte kůru a vařte na co nejslabším plameni asi 1,5 hodiny. Kontrolujte a občas promíchejte. Odstavte v momentě, kdy bude voda takřka vyvařená. Kůru opatrně vyjměte a nechte rozloženou na pečicím papíru uschnout.
Načítám komentáře...