Kandovaný zázvor I
Seznam surovin
- zázvor 500 gramů (čerstvý)
- voda
- cukr krystal
Postup přípravy
1. Zázvor oloupejte a nakrájejte na plátky asi 4 mm silné, pokud možno stejně velké. Dejte do hlubší pánve a zalijte vodou tak, aby nebyl zcela „utopený“ a kousky v horní vrstvě vyčnívaly nad hladinu. Přiklopte a vařte asi 35 minut. Zázvor by měl během této doby změknout.
2. Uvařený zázvor sceďte, vývar dejte stranou. Zázvor zvažte a odvažte poloviční hmotnost cukru.
3. Zázvor vraťte do pánve, zalijte asi čtvrtinou zázvorového vývaru, přidejte cukr a na mírném ohni nechte zkaramelizovat. Voda se postupně vypaří a cukr zase začne krystalizovat. Neodcházejte od plotny a raději míchejte. Bude vám to trvat asi 25 minut.
Poznámka k receptu
Kandovaným zázvorem můžete vylepšit leckteré vánoční cukroví. Nebo ho můžete mlsat jen tak. Ale pozor, má grády!
Načítám komentáře...