Karlovarské mille-feuille
Seznam surovin
- oplatky 1 balení (lázeňské)
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- ovoce 1 hrnek (jahody, maliny)
- cukr moučkový 1 lžíce
Postup přípravy
Karlovarské oplatky nakrájíme na trojúhelníky. Smetanu ušleháme s moučkovým cukrem dotuha. Ovoce očistíme, omyjeme a případně nakrájíme na plátky.
Na první trojúhelník oplatky nastříkáme šlehačku a ozdobíme ji ovocem. Zakryjeme ji další oplatkou a vše ještě zopakujeme.
Vršek zakryjeme trojúhelníkem oplatky a zdobíme ovocem.
Poznámka k receptu
Mille-feuille je francouzský dezert a jeho název lze přeložit jako tisíce lístků. Jeho příprava není nikterak složitá. Stačí jednotlivé lístky třeba z upečeného těsta, nebo z oplatek proložit dobrým krémem.
Načítám komentáře...