Kávová granita
Postup přípravy
Připravte 1 litr silné kávy a přidejte 300g cukru. Míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, přelijte do vhodné nádoby a dejte do mrazáku. Průběžně (nebo najednou ke konci) naškrabejte vidličkou.
Poznámka k receptu
Jak na granitu: Ideální konzistence dosáhnete tak, že směs po hodině vyndáte z mrazáku a mrznoucí povrch rozrušíte vidličkou. Pak granitu vrátíte do chladu, necháte mrazit 30 minut a pak ji opět naškrabete. To opakujte ještě 3–4x. Pokud nemáte tolik času, nechte směs normálně zmrznout a celou granitu naškrabejte najednou. Pravděpodobně ji budete muset nechat trochu povolit a nebude mít tak hezkou strukturu, ale i tak získáte perfektní zmrzlinu. V létě vsaďte na nejjednodušší variantu zmrzliny – ledovou tříšť. Připravíte v cuku letu, suroviny stačí jen rozmixovat a zmrazit. Možnosti jsou nedozírné, zkuste naše recepty nebo vymyslete vlastní.
Načítám komentáře...