Kefírový krém s jahodami

Seznam surovin

Na želé:

Na krém:

Na pyré:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme želé. Želatinu namočíme do 1 dl ledové vody a necháme nabobtnat. V kastrůlku svaříme 1 dl vody s citronovou šťávou a cukrem, odstavíme, vmícháme želatinu a když se rozpustí, postavíme kastrůlek do vody s ledem a mícháme, dokud není vlažný. Pak želé naplníme až po okraj do čtyř vyšších kovových formiček (tymbálků) o obsahu asi 1 dl a postavíme je do nádoby s ledem, aby led sahal až po okraj formiček. Prstem vyzkoušíme, jak želé tuhne, a jakmile vytvoří vrstvu silnou asi 2 mm, vylijeme želé zpět do nádoby a opět ho trochu nahřejeme. Namočíme v něm jahody nakrájené na osminky a postupně jimi oblepíme vnitřní strany formiček.

Pak připravíme krém. Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě, vymačkáme ji a v šálku zakrytém fólií opatrně rozpustíme v mikovlnné troubě. V misce smícháme kefír s cukrem, kůrou a rozpuštěnou želatinou a když začne krém lehce houstnout, vmícháme ušlehanou šlehačku, krém nalijeme do formiček a necháme ztuhnout.

Jahody na pyré rozmixujeme, propasírujeme svaříme s vodkou a cukrem na hustý sirup.

Formičky se ztuhlým krémem před podáváním nahřejeme pod tekoucí teplou vodou, krém opatrně vyklopíme na dezertní talířky a podáváme s jahodovým pyré.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...