Kokosová panna cotta
Seznam surovin
- kokosový krém 250 gramů (prodává se v plechovce)
- smetana na šlehání 2 decilitry
- med 3 lžíce
- želatina 3 plátky
- vanilka 1 kus (lusk)
- olej (rostlinný, na vymazání formiček)
Na ozdobení:
Postup přípravy
Želatinu namočíme na 3 minuty do studené vody a necháme nabobtnat. Šlehačku ušleháme skoro do tuha a na chvíli uložíme do chladničky. Kokosový krém ohřejeme. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábeme z něj černá zrníčka, přidáme je do teplého kokosového krému, pak přidáme med a nabobtnalé a vymačkané plátky želatiny a mícháme, dokud se nerozpustí.
Krém necháme za občasného promíchání lehce prochladnout a mezitím vymažeme formičky olejem. Když je krém jen trochu vlažný, vmícháme do něj šlehačku, naplníme jím připravené formičky a uložíme je na 2 – 3 hodiny do chladničky.
Do mixéru nasypeme polovinu malin, přidáme med a vodu a vše rozmixujeme na omáčku, kterou nakonec propasírujeme přes jemný cedník, abychom ji zbavili zrníček. Formičky se ztuhlým krémem opatrně namočíme na okamžik do horké vody, prsty zkusíme, jestli stěny krému jdou od formiček odlepit, a pak se pokusíme krém opatrně vyklopit na dezertní talířky. Nakonec každou porci ozdobíme zbylou polovinou malin a doplníme malinovou omáčkou.
Poznámka k receptu
Pokud se vám nepovede krém vyklopit z formiček, podávejte ho klidně ve formičkách, které poslouží místo misek.
Načítám komentáře...