Krém z bílé čokolády
Seznam surovin
- čokoláda bílá 300 gramů
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- likér (na dochucení - koňak, vaječný koňak apod.)
- ovoce drobné (barevné, na ozdobení)
Postup přípravy
Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Odstavíme ji z ohně, přisypeme bílou čokoládu nakrájenou na menší kousky a důkladně směs mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí a vznikne hladký krém. Podle chuti do něj ještě vmícháme trochu likéru a krém necháme dobře vychladit (nejlépe do druhého dne).
Část vychlazeného čokoládového krému vyšleháme do pevné hmoty. Druhou část rozlijeme do skleniček a doplníme ušlehaným krémem.
Poháry doplníme barevným ovocem (například čerstvou malinou) a podáváme se lžičkou.
Načítám komentáře...