Krém z čaje Earl Grey s ovocem
Seznam surovin
- mléko 5 decilitrů
- čaj 2 balíčky (Earl Grey, 2 čajové sáčky)
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- cukr krystal 100 gramů
- smetana na šlehání 1 decilitr
- ovoce 200 gramů (čerstvé, např. mochyně)
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme 4 dl mléka s čajovými sáčky, dokud se mléko dostatečně neobarví. Pak sáčky s čajem odstraníme, přilijeme zbylý 1 dl mléka, ve kterém jsme rozmíchali pudinkový prášek, přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme 2 minuty do zhoustnutí. Uvařený pudink zakryjeme fólií, aby se na něm neutvořil škraloup, a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme ji do vychladlého pudinku.
Krém naplníme do skleniček a ozdobíme čerstvým ovocem.
Poznámka k receptu
Pokud se považujete za zdatné kuchaře (kuchařky), použijte místo pudinkového prášku žloutky. V misce našlehejte 6 žloutků s krystalovým cukrem do krémové pěny. Postupně přilijte za stálého šlehání metličkou třetinu teplého mléka obarveného čajem. Směs přilijte ke zbylému teplému mléku, zahřejte na teplotu asi 65 °C (ne více, jinak se žloutky srazí) a jakmile krém začne houstnout, ihned ho odstavte z ohně. Že je krém dostatečně hustý poznáte, když do něj zkusíte nakreslit čáru obráceným koncem vařečky – čára nesmí hned zmizet. Po vychladnutí přimíchejte do krému ušlehanou smetanu.
Načítám komentáře...