Kuřácká pěna
Seznam surovin
- čokoláda hořká 100 gramů
- čokoláda bílá 20 gramů
- smetana na šlehání 1,2 decilitru
- brandy 1,5 lžíce
- cukr 1 lžíce
- tabák 1 lžíce (kvalitní)
- hroznové víno (na doplnění)
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme smetanu s cukrem na polovinu původního množství. Tabák nasypeme na malou kovovou misku a zapálíme ho. Misku s hořícím tabákem postavíme do kastrolu a zahřejeme ho. Nad tabák v kastrolu položíme mřížku, postavíme na ni kastrůlek se smetanou, zakryjeme poklicí a necháme zvolna asi 5 minut udit.
Polovinu hořké čokolády rozpustíme, přilijeme k ní rozehřátou bílou čokoládu a jen jednou promícháme. Směs rozetřeme v tenké vrstvě na 2 pláty alobalu o rozměrech asi 15 x 20 cm a necháme vychladit.
Zbylou hořkou čokoládu rozpustíme, smícháme s připravenou smetanou, vmícháme brandy a krém po prochadlnutí vyšleháme do pěny.
Pláty čokolády rokrojíme každý na 6 kousků. Na čtyři kousky nastříkáme pomocí cukrářského sáčku polovinu krému, přiklopíme je dalšími čtyřmi plátky čokolády, nastříkáme na zbylý krém, zakryjeme posledními čtyřmi plátky čokolády a doplníme hroznovým vínem.
Načítám komentáře...