Lesní jahody na smetanovém řezu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozšleháme žloutky s celým vejcem a malou částí mléka. Zbylé mléko svaříme s cukrem a dření vyškrabanou z vanilkového lusku a odstavíme z ohně. Vmícháme žloutkovou směs a ještě krátce zahřejeme, ale nevaříme.

Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak ji opatrně rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně, vmícháme do mléčného krému a necháme vychladit (krém ale nesmí ztuhnout).

Na závěr do krému vmícháme ušlehanou smetanu, polovinu krému nalijeme do hranaté obdélníkové formy vyložené mikrotenofou fólií a krém zakryjeme piškotovým korpusem seříznutým podle tvaru formy. Do druhé poloviny krému vmícháme čokoládovou omáčku a nalijeme ho také do formy na piškotový korpus. Vše uložíme asi na 2 hodiny v chladu.

Formu s krémem na okamžik ponoříme do teplé vody, aby se krém uvolnil od stěn, opatrně ho vyklopíme a povrch ozdobíme lesními jahodami. Před podáváním krém nakrájíme na plátky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...