Limetkový dezert
Seznam surovin
Na korpus:
- sušenky Bebe 260 gramů (světlé nebo tmavé)
- máslo 100 gramů
Na náplň:
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 500 gramů (Salko)
- limetka (4 - 8 kusů)
- želatina 13 gramů
- smetana na šlehání 125 mililitrů
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme válečkem na těsto. Nasypeme je do mísy a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vyložíme potravinářskou fólií a připravenou hmotu upěchujeme na dno a stěny. Formu pak uložíme do chladničky.
Salko nalijeme do mísy, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou limetek i limetkovou šťávu (množství podle chuti). Želatinu zalijeme ve vhodné misce studenou vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Pak z ní vymačkáme vodu a opatrně ji zahřejeme v mikrovlnné troubě, až se rozpustí. Vmícháme ji do salka a nakonec zlehka přimícháme dotuha ušlehanou šlehačku.
Připraveným krémem naplníme formu a povrch ozdobíme limetkovou kůrou. Formu zabalíme do fólie a uložíme nejméně na hodinu (nejlépe přes noc) v chladu.
Načítám komentáře...