Limetkový krém
Seznam surovin
- smetana na šlehání 2 decilitry (rostlinná - RAMA Cremefine)
- limetka 1 kus
- piškoty 1 hrst (nebo i více)
- sirup ovocný 1/2 decilitru (s umělým sladidlem)
- sladidlo umělé (sypké)
Postup přípravy
Limetku omyjeme, kůru ostrouháme a necháme stranou. Šťávu vymačkáme, přidáme s trochou umělého sladidla do smetany a ušleháme ji do tuha (ale pozor, abyste rostlinnou smetanu nepřešlehali).
Piškoty (celiaci použijí ty bezlepkové) narovnáme na dno mističek nebo jedné mísy, zakapeme je sirupem a nastříkáme na ně pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubičkou připravenou smetanu. Nakonec krém ozdobíme limetkovou kůrou.
Poznámka k receptu
Krém lze samozřejmě připravit i bez umělého sladidla a použít místo něj cukr nebo například stévii. Rostlinnou šlehačku lze nahradit klasickou, ale rostlinná po ušlehání lépe a déle drží tvar.
Načítám komentáře...