Malinová šarlota
Seznam surovin
- piškoty cukrářské 20 kusů
- maliny 500 gramů
- tvaroh měkký 400 gramů
- cukr krupice 150 gramů
- jogurt bílý 2 decilitry
- bílek 3 kusy
- želatina 50 gramů (prášková)
- cukr vanilkový 1 balení
- brandy 0,4 decilitru
- mašle (na ozdobení)
Postup přípravy
Želatinu namočíme do 1 dl vlažné vody, promícháme a necháme 15 minut bobtnat.
Mezitím opláchneme maliny, necháme je odkapat, čtvrtinu odložíme stranou a zbytek malin rozmixujeme. Tvaroh rozšleháme s polovinou krupicového a vanilinového cukru, vmícháme jogurt, rozmixované maliny a brandy. Nabobtnalou želatinu opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě (nebo v teplé vodní lázni) a také ji vmícháme do tvarohové hmoty. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbylého krupicového a vanilinového cukru. Hmotu naplníme do kulaté vyšší formy a necháme v chladnu ztuhnout (asi 4 hodiny).
Pak dno formy krátce ponoříme do horké vody a šarlotu opatrně vyklopíme na mísu. Kolem dokola ji obložíme cukrářskými piškoty, ovážeme širokou červenou stuhou a vršek ozdobíme zbylými malinami, případně i smetanou ke šlehání ušlehanou se ztužovačem šlehačky.
Načítám komentáře...