Malinová šarlota

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Želatinu namočíme do 1 dl vlažné vody, promícháme a necháme 15 minut bobtnat.

Mezitím opláchneme maliny, necháme je odkapat, čtvrtinu odložíme stranou a zbytek malin rozmixujeme. Tvaroh rozšleháme s polovinou krupicového a vanilinového cukru, vmícháme jogurt, rozmixované maliny a brandy. Nabobtnalou želatinu opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě (nebo v teplé vodní lázni) a také ji vmícháme do tvarohové hmoty. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbylého krupicového a vanilinového cukru. Hmotu naplníme do kulaté vyšší formy a necháme v chladnu ztuhnout (asi 4 hodiny).

Pak dno formy krátce ponoříme do horké vody a šarlotu opatrně vyklopíme na mísu. Kolem dokola ji obložíme cukrářskými piškoty, ovážeme širokou červenou stuhou a vršek ozdobíme zbylými malinami, případně i smetanou ke šlehání ušlehanou se ztužovačem šlehačky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...