Malinové pralinky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 250 gramů
- máslo 90 gramů (změklé)
- marmeláda 60 gramů (malinová)
- čokoláda bílá 40 gramů
- maliny 15 kusů (čerstvé)
- likér malinový 1 lžíce
- kokosové mléko 1 lžička
- rýže čokoládová 100 gramů (na obalení)
Postup přípravy
Máslo necháme rozpustit v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme k němu hořkou čokoládu rozlámanou na menší kousky a mícháme, dokud se hmota dokonale nespojí. Pak vmícháme marmeládu rozmíchanou s malinovým likérem a směs uložíme v chladu.
Bílou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do malého šálku, přidáme kokosové mléko, směs opatrně rozpustíme v mikrovlnné troubě zapnuté na nižší stupeň a necháme v chladu ztuhnout.
Pak bílou hmotu naplníme do malého kornoutku (stočeného například z papíru na pečení), do každé maliny nastříkáme trochu hmoty a necháme je zmrazit.
Tmavou čokoládovou hmotu přeložíme z misky na mikrotenovou fólii nebo alobal, zakryjeme dalším kouskem fólie a lehce vytvarujeme na váleček, který nakrájíme na 15 kousků. Každý kousek v ruce opatrně rozmáčkneme na placičku do které zabalíme naplněnou zmrzlou malinu. Pralinky obalíme v čokoládové rýži a necháme ztuhnout v chladu.
Načítám komentáře...