Malinové trifle
Seznam surovin
- maliny 400 gramů
- mléko 4 decilitry
- piškoty cukrářské 4 kusy
- žloutek 3 kusy
- víno červené 1 decilitr
- cukr 5 lžic
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme víno se 3 lžícemi cukru. Přidáme třetinu očištěných malin, stáhneme teplotu a za občasného zamíchání maliny pomalu rozvaříme. Odstavíme je z ohně a necháme lehce zchladnout.
Ve druhém kastrůlku smícháme větší část mléka se zbylými dvěma lžícemi cukru a špetkou soli a přivedeme k varu. Přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce a za stálého míchání povaříme 2 – 3 minuty do zhoustnutí. Do pudinku vmícháme jeden po druhém žloutky a stále co nejrychleji mícháme, aby se krém nestačil srazit (neměl by se vařit). Pak snížíme teplotu a mícháme ještě asi 1 minutu. Krém odstavíme z ohně a za občasného zamíchání ho necháme lehce zchladnout.
Připravíme si čtyři skleničky a na dno rozdělíme čerstvé maliny. Přelijeme je rozvařenými malinami a vanilkovým krémem, přidáme na kousky rozlámané piškoty (třetinu každého piškotu necháme vcelku na ozdobení) a opět vrstvu čerstvých a rozvařených malin, vanilkového krému, rozlámaných piškotů, malin a krému.
Na závěr do každého poháru vmáčkneme třetinu piškotu, posypeme ho zbylými čerstvými malinami a necháme vše několik hodin dobře vychladit.
Před podáváním poháry ozdobíme lístky máty nebo meduňky.
Načítám komentáře...