Malinový šerbet s tymiáneMm
Seznam surovin
- maliny 450 gramů (čerstvé nebo mražené)
- mléko 500 mililitrů (plnotučné)
- cukr krupice 200 gramů
- tymián 1 svazek (čerstvý)
- šťáva citronová 1,5 lžíce
Postup přípravy
1. Do rendlíku vlijte mléko a přidejte cukr. Pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak rendlík stáhněte z plotny a dejte do mléka tymián. Nechte 30 minut infúzovat. Pak mléko přeceďte.
2. Maliny rozmixujte dohladka a propasírujte přes jemné sítko. Vmíchejte citronovou šťávu, ochucené mléko a nechte vychladit. Vlijte směs do zmrzlinovače a nechte zmrazit.
Poznámka k receptu
Šerbet je takový kříženec mezi zmrzlinou a sorbetem – díky mléku je krémovější, zachovává si ale i výraznou ovocnou chuť.
1 l
Načítám komentáře...