Maliny v čokoládě
Seznam surovin
- maliny 250 gramů (čerstvé)
- melounky Galia 1/2 kusu (nebo Cantaloupe)
- čokoláda hořká 80 gramů
- cukr 50 gramů
- bonbony 40 gramů (lékořicové)
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- whisky 0,4 decilitru
Postup přípravy
Do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr a promícháme. Přidáme lékořicové bonbóny a za stálého míchání povaříme. Pak směs odstavíme z ohně a rozmixujeme.
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme je do kovové misky ponořené do horké vodní lázně, zahřejeme a čokoládu za stálého míchání rozpustíme. Přimícháme ji do rozmixované smetany s lékořicí a na závěr vmícháme whisky.
Z půlky melounu vydlabeme lžičkou jadérka a do vzniklé “mističky” nalijeme čokoládovou směs. Podáváme ho s miskou malin, které v čokoládovo–lékořicovém dipu namáčíme pomocí špejlí nebo delších napichovátek.
Načítám komentáře...