Mandlová zmrzlina s karamelem
Seznam surovin
- vejce 2 kusy (žloutky a bílky zvlášť)
- cukr krupice 80 gramů
- cukr vanilkový 1 kus
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- mléko 1 lžíce
- mandle 20 gramů (mleté+plátky na ozdobu)
- karamel 3 lžíce (hotový)
Postup přípravy
1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do něj vešlehejte polovinu krupicového cukru.
Smetanu vyšlehejte dotuha. Žloutky ušlehejte do pěny se zbylým krupicovým
i vanilkovým cukrem a nakonec ještě vešlehejte lžíci teplého mléka.
2. V míse vše opatrně spojte, přidejte pomleté mandle a nakonec zlehka vmíchejte karamel tak, aby vzniklo mramorování a karamel se příliš nespojil se směsí. Zakryjte potravinovou fólií
a vložte do mrazáku nejméně na 12 hodin (nebo použijte podle návodu zmrzlinovač).
3. Před podáváním nechte zmrzlinu asi 5 minut povolit při pokojové teplotě. Podávejte ji posypanou
plátky mandlí.
Načítám komentáře...