Mandlová zmrzlina s karamelem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do něj vešlehejte polovinu krupicového cukru.
Smetanu vyšlehejte dotuha. Žloutky ušlehejte do pěny se zbylým krupicovým
i vanilkovým cukrem a nakonec ještě vešlehejte lžíci teplého mléka.

2. V míse vše opatrně spojte, přidejte pomleté mandle a nakonec zlehka vmíchejte karamel tak, aby vzniklo mramorování a karamel se příliš nespojil se směsí. Zakryjte potravinovou fólií
a vložte do mrazáku nejméně na 12 hodin (nebo použijte podle návodu zmrzlinovač).

3. Před podáváním nechte zmrzlinu asi 5 minut povolit při pokojové teplotě. Podávejte ji posypanou
plátky mandlí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...