Mangová panna cotta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Mléko, smetanu, cukr a semínka vanilky přiveďte k varu a odstavte z ohně.

2. Nabobtnalou želatinu vymačkejte a zbavte přebytečné vody. Za stálého míchání ji přidejte do horké smetanové směsi a nechte dokonale rozpustit. Nalijte do skleniček a dejte chladit do lednice, ideálně přes noc, minimálně na několik hodin.

3. Mango podélně rozpulte, opatrně vykrojte pecku. Dužinu nakrájejte do tvaru mřížky a prohněte slupku, snadno tak získáte kostičky dužiny. Pár si jich schovejte na ozdobu, většinu rozmixujte na hladké pyré.

4. Ztuhlou panna cottu zalijte mangovým pyré. Ozdobte kousky manga, proužky limetové kůry a lístky máty.

Poznámka k receptu

Snadný dezert je hotový za chvilku, nejtěžší je vydržet, než v ledničce vychladne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...