Mangová panna cotta
Seznam surovin
- želatina 2 plátky
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- mléko 200 mililitrů (plnotučné)
- cukr krystal 80 gramů
- vanilkový lusk 1 kus
- mango 1 kus (zralé)
- cukr moučkový (na dochucení)
- limetková kůra (z jedné limetky)
- máta (na ozdobení)
Postup přípravy
1. Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Mléko, smetanu, cukr a semínka vanilky přiveďte k varu a odstavte z ohně.
2. Nabobtnalou želatinu vymačkejte a zbavte přebytečné vody. Za stálého míchání ji přidejte do horké smetanové směsi a nechte dokonale rozpustit. Nalijte do skleniček a dejte chladit do lednice, ideálně přes noc, minimálně na několik hodin.
3. Mango podélně rozpulte, opatrně vykrojte pecku. Dužinu nakrájejte do tvaru mřížky a prohněte slupku, snadno tak získáte kostičky dužiny. Pár si jich schovejte na ozdobu, většinu rozmixujte na hladké pyré.
4. Ztuhlou panna cottu zalijte mangovým pyré. Ozdobte kousky manga, proužky limetové kůry a lístky máty.
Poznámka k receptu
Snadný dezert je hotový za chvilku, nejtěžší je vydržet, než v ledničce vychladne.
Načítám komentáře...