Mangovo-zázvorový sorbet

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mango oloupejte a nakrájejte, zázvor očistěte a nastrouhejte najemno. Vše společně s vodou rozmixujte na kaši a důkladně přepasírujte přes cedník, zbavíte se tak tuhých vláken.

2. Přidejte sirup z agáve, limetovou šťávu, většinu cukrového sirupu a sůl, důkladně promíchejte. Ochutnejte - směs by kromě štiplavosti měla chutnat poměrně dost sladce, případně dodejte zbývající sirup.

3. Vychlaďte a dejte mrazit nebo nalijte do zmrzlinovače.

Poznámka k receptu

  • Chladí a pálí současně. Zázvor můžete vynechat (nebo jeho množství upravit), ale byla by to škoda. Manga kupte co nejzralejší, čím zralejší ovoce, tím méně cukru je třeba přidat.
  • Ingredience na 1 litr zmrzliny, nutné počítat s mražením 4 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...