Mangovo-zázvorový sorbet
Seznam surovin
- mango 3 kusy (váha asi 500 g celkem)
- voda 70 mililitrů
- sirup z agáve 6 lžic
- šťáva limetková 3 lžíce
- sirup cukrový 100 mililitrů
- zázvor (čerstvý asi 5 cm)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Mango oloupejte a nakrájejte, zázvor očistěte a nastrouhejte najemno. Vše společně s vodou rozmixujte na kaši a důkladně přepasírujte přes cedník, zbavíte se tak tuhých vláken.
2. Přidejte sirup z agáve, limetovou šťávu, většinu cukrového sirupu a sůl, důkladně promíchejte. Ochutnejte - směs by kromě štiplavosti měla chutnat poměrně dost sladce, případně dodejte zbývající sirup.
3. Vychlaďte a dejte mrazit nebo nalijte do zmrzlinovače.
Poznámka k receptu
- Chladí a pálí současně. Zázvor můžete vynechat (nebo jeho množství upravit), ale byla by to škoda. Manga kupte co nejzralejší, čím zralejší ovoce, tím méně cukru je třeba přidat.
- Ingredience na 1 litr zmrzliny, nutné počítat s mražením 4 hodiny.
Načítám komentáře...