Melounová granita
Seznam surovin
- meloun vodní 1 kilogram
- cukr 130 gramů
- šťáva citronová 1 lžička
- voda 60 mililitrů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Nakrájejte na kostičky asi 1 kilogram vodního melounu (když sáhnete po bezpeckové variantě, ušetříte si práci s vybíráním pecek). Přidejte 130g cukru, 1 lžičku citronové šťávy, 60ml vody, špetku soli a rozmixujte dohladka. Směs předejte do vhodné nádoby, dejte mrazit a průběžně (nebo najednou ke konci) naškrabejte vidličkou.
Poznámka k receptu
Jak na granitu: Ideální konzistence dosáhnete tak, že směs po hodině vyndáte z mrazáku a mrznoucí povrch rozrušíte vidličkou. Pak granitu vrátíte do chladu, necháte mrazit 30 minut a pak ji opět naškrabete. To opakujte ještě 3–4x. Pokud nemáte tolik času, nechte směs normálně zmrznout a celou granitu naškrabejte najednou. Pravděpodobně ji budete muset nechat trochu povolit a nebude mít tak hezkou strukturu, ale i tak získáte perfektní zmrzlinu.
Načítám komentáře...