Melounová granita

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájejte na kostičky asi 1 kilogram vodního melounu (když sáhnete po bezpeckové variantě, ušetříte si práci s vybíráním pecek). Přidejte 130g cukru, 1 lžičku citronové šťávy, 60ml vody, špetku soli a rozmixujte dohladka. Směs předejte do vhodné nádoby, dejte mrazit a průběžně (nebo najednou ke konci) naškrabejte vidličkou.

Poznámka k receptu

Jak na granitu: Ideální konzistence dosáhnete tak, že směs po hodině vyndáte z mrazáku a mrznoucí povrch rozrušíte vidličkou. Pak granitu vrátíte do chladu, necháte mrazit 30 minut a pak ji opět naškrabete. To opakujte ještě 3–4x. Pokud nemáte tolik času, nechte směs normálně zmrznout a celou granitu naškrabejte najednou. Pravděpodobně ji budete muset nechat trochu povolit a nebude mít tak hezkou strukturu, ale i tak získáte perfektní zmrzlinu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...